NURSAFWAN BIN HJ ABDUL HAMID

NURSAFWAN BIN HJ ABDUL HAMID

Rabu, 21 April 2010

Kenangan Terindah @ Kem Insan Rabbani-5



Salam...slmt pg semua...hari ni nak kongsi 1pic..mase kem insan rabbani-5 tahun lepas..ni gmbr AJK pelaksana..org kuat semua ni..time ni sesi photoshoot kenangan..letih sgt2..tu yg pelik2 gaye ni...tp best...ni program tahunan Persatuan Alumni SRATI/SMADT..nantikan kemunculan Kem Insan Rabbani-6 tahun nie....contact2 la ye....chaiyok2

Selasa, 20 April 2010

Kawan2 yg happening...giler2...


Ni gmbr geng aku mase kt kisdar dulu..ni ngh berkelah kt lubuk timah..bakar ayam..bakar ikan keli,sosej..rase ni time besday eijat...best ooo...rindu giler time ni...skrg semua dah bw haluan masing2...aku perkenalkan ye..dari kiri..
*Adie(Fanatik Liverpool)..Faiz(Embun)..Zubir(Pelik)..Din KBY..Shux..Famy Roy..Eijat(Kt Jordan dah)..Acoi(Penyu)..Akula(time rock)..n Lokman(org kuat KPIP)..yg ngh tgkp gmbr ni..Bon..cun ooo...haha..gmbr kawan2 lain akn menyusul....chaiyok2

My Lovely Family...

Halu..ni gmbr family aku..saje nak perkenalkan...dari kiri,mak..abah..abg..amir adnin(anak buah)..kak nita(kak ipar)..n yong..gmbr aku xde sebab akula yg catch up gmbr ni..huhu..nnt jumpe kat mane2,togo2 la yo.......

Pelajar2 SRATI "ROCK" bersama Aris Ariwatan...


Nak kongsi 1pic..ni gmbr budak2 SRATI (Sek Ren Agama Tarbiyyah Islamiyyah)Tg Rambutan yg buat psembahan di 1 karnival kat Manjoi..Mase tu,aku ngjr kt SRATI..Aris Ariwatan pun ade..ngh dia buat show,dia panggil budak2 SRATI ni naik pentas skali..so,aku catch up la gmbr ni...Nasyid & Rock bergabung...budak2 ni suruh aku cuci gmbr ni,tp aku xcuci lg...malas...haha...RM5 bolehhhhhhhhh............

Sekadar Renungan...


*Jangan terlalu mengharap kepada perkara yang belum pasti,berusahalah untuk mencapainya*

Isnin, 19 April 2010

Teka-teki-tekuk-tokak


1)Dalam bnyk2 tebu,tebu ape yg xleh mkn?
=Tebuan la..giler ko nk mkn tebuan...
2)Ayam dlm reban,lembu kt kandang,kucing katne?
=Kuching kt Sarawak la..
3)Dalam bnyk2 batu,batu ape name kereta?
=Batu Nissan..hehe
4)Kereta ngn moto,mane yg tua je?
=Moto la..sebsb pkai tongkat..hehe
5)Kenderaan ape,bile tukar 1 huruf dia,jadi mahal giler?
=Basikal BMX la..cuba tukar huruf X ngn W,kan jd BMW,mahal tu...

Khamis, 15 April 2010

Mat Solat (MS) and Mat Lepak (ML)


Disuatu petang yang damai...
ML dan geng2nyer sedang melepak di tepi jalan sambil main gitar,terpekik terlolong, menyanyi lagu rock zapin...tiba2 lalu la MS yg on the way nk ke masjid.
MS : Assalamualaikum kwn2..
ML : Erm..kamu,ape hal bro?nk join kitorang ke??
MS : Cit,podah...xingin aku..lagu xsedap..
ML : Ko nk g kenduri ke?siap berbaju melayu n berkopiah lg..best gak tu,leh join,kami lapor benor ni..duit xde nk makan..kt umah,xsedap.
MS : Idak le,aku nk ke masjid,solat..jomla g same2..drpd ko melepak ni,baik lepak dlm masjid,beriktikaf,dekatkn diri kpd ALLAH..
ML : Wei bro..ko solat hari2,tunggang tunggek,mcmla confirm masuk syurga...
MS : Betul gak tu..takut kan..tapi...aku yg hari2 solat ni pun belum tentu masuk syurga,inikan ko yg xsolat langsung..confirm masuk neraka kan..mesti neraka paling bawah...
ML : Urlppp......
Lalu lintang pukangla ML n geng2nyer balik ke umah,mandi,tukar baju,n g ke masjid..skrg diorang lepak dalam masjid je(usrah)..dan xnyanyi lagu merapu dah..diorang menjadi wakil kump nasyid kmpg diorang..
Akhrnya diorang berjaya mnjadi kump nasyid terkenal...bername Rebbonzai al-Haq..

Isnin, 12 April 2010

Sheikh Ahmad Yasin dalam Kenangan


“ Saya punya firasat akan segera mendapatkan kesyahidan dan memang itulah yang saya minta. Saya hanya mencari akhirat, bukan dunia” kata Sheikh Yasin pada isteri dan anak-anaknya. Pada malam terakhir, beliau beri’tikaf di masjid Majma’ Al-Islamiy dan berniat puasa sunat setelah meminum segelas air putih. Kemudian beliau menunaikan Solat Subuh. Ancaman bahaya dirasai oleh ahli jama’ah masjid dan mereka bertindak mengambil tayar-tayar serta membakarnya agar asap yang naik nanti akan melindungi pergerakan beliau. Namun, Sheikh Yasin melarangnya. Beliau terus keluar dari pintu masjid dan sejurus itu, peluru menghentam beliau dan para pengawalnya termasuk menantunya, Khamis Musytaha. Mereka semua gugur syahid.