NURSAFWAN BIN HJ ABDUL HAMID

NURSAFWAN BIN HJ ABDUL HAMID

Khamis, 15 April 2010

Mat Solat (MS) and Mat Lepak (ML)


Disuatu petang yang damai...
ML dan geng2nyer sedang melepak di tepi jalan sambil main gitar,terpekik terlolong, menyanyi lagu rock zapin...tiba2 lalu la MS yg on the way nk ke masjid.
MS : Assalamualaikum kwn2..
ML : Erm..kamu,ape hal bro?nk join kitorang ke??
MS : Cit,podah...xingin aku..lagu xsedap..
ML : Ko nk g kenduri ke?siap berbaju melayu n berkopiah lg..best gak tu,leh join,kami lapor benor ni..duit xde nk makan..kt umah,xsedap.
MS : Idak le,aku nk ke masjid,solat..jomla g same2..drpd ko melepak ni,baik lepak dlm masjid,beriktikaf,dekatkn diri kpd ALLAH..
ML : Wei bro..ko solat hari2,tunggang tunggek,mcmla confirm masuk syurga...
MS : Betul gak tu..takut kan..tapi...aku yg hari2 solat ni pun belum tentu masuk syurga,inikan ko yg xsolat langsung..confirm masuk neraka kan..mesti neraka paling bawah...
ML : Urlppp......
Lalu lintang pukangla ML n geng2nyer balik ke umah,mandi,tukar baju,n g ke masjid..skrg diorang lepak dalam masjid je(usrah)..dan xnyanyi lagu merapu dah..diorang menjadi wakil kump nasyid kmpg diorang..
Akhrnya diorang berjaya mnjadi kump nasyid terkenal...bername Rebbonzai al-Haq..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan